logo

Nová sanitka Ford od města pro Český červený kříž Pelhřimov

Kraj Vysočina - 23.2.2021

Oblastní spolek Českého červeného kříže Pelhřimov (ČČK) získal díky dotaci 1 milión korun z rozpočtu města Pelhřimova nový sanitní vůz.

Klíčky od automobilu značky Ford Tranzit Custom slavnostně předali ředitelce Oblastního spolku ČČK Pelhřimov Zuzaně Dubové ve čtvrtek 11. února starosta města Pelhřimova Ladislav Med a místostarosta Josef Koch. Nový vůz bude sloužit pro účely dopravní zdravotní služby, což je jedna z hlavních činností ČČK. Vozidlo je speciálně upraveno pro potřeby dopravní služby. Transportní prostředky do něj dodal MEDIROL.

Ředitelka Zuzana Dubová během čtvrtečního setkání srdečně poděkovala představitelům vedení města za hodnotný dar, který je pro Oblastní spolek ČČK Pelhřimov velmi potřebný. Jeho vozový park zahrnuje celkem 8 vozidel, která je vzhledem k jejich stáří a opotřebení nutné obměňovat. Uvedená vozidla jsou poměrně značně využívaná, jak prozradila ředitelka Zuzana Dubová, jeden takovýto automobil najezdí ročně 40 až 60 tisíc kilometrů.
ferrt

Oblastní spolek ČČK Pelhřimov je humanitární organizace působící na celém území okresu Pelhřimov. Není financován státem, prostředky na svou činnost získává za služby, které poskytuje, proto je pro něj vítaná pomoc sponzorů. Nestátní Dopravní zdravotní služba OS ČČK Pelhřimov zajišťuje:

• přepravu nemocných osob k praktickým lékařům, do odborných ambulancí, do nemocnic, lázní a zpět na základě příkazu k jízdě vystaveného lékařem (pacient převoz nehradí, náklady s převozem spojené uhradí jeho zdravotní pojišťovna)

• výjezdovou návštěvní službu praktických lékařů

• pomoc při likvidaci hromadných neštěstí a katastrof – převoz zraněných – v případě, že jsou sanity povolány na pomoc profesionálním složkám integrovaného záchranného systému.

Foto a info Město Pelhřimov