logo

Dorty podle receptů Marie Baťové. Od studentů a pedagogů pro zlínské záchranáře

Zlínský kraj - 10.4.2021

Dorty podle receptů paní Marie Baťové, manželky světoznámého podnikatele Tomáše Bati, a také sladké a slané koláče napekli pro Zdravotnickou záchrannou službu Zlínského kraje studenti a pedagogové Obchodní akademie Tomáše Bati ve Zlíně. A důvod? Poděkování záchranářům za to, jak zvládají současnou obtížnou situaci vyvolanou pandemií koronaviru, a povzbuzení do jejich další péče o pacienty.

„Samotné předání dortů a koláčů, kterého se zhostili studenti čtvrtého ročníku, bylo odměnou i pro nás, protože jsme se v sídle zlínské záchranky setkali se samými usměvavými lidmi. S nimi jsme se shodli na tom, že si všichni přejeme, aby se co nejdříve situace zlepšila,“ prozradila Miloslava Kubíčková, učitelka Obchodní akademie Tomáše Bati ve Zlíně. „Studenti a pedagogové zlínské obchodní akademie nám opravdu potěšili. Udělali krásné gesto, kterého si vážíme. A rád vyřizuji, že vše, co napekli, bylo vynikající,“ vzkázal Josef Valenta, ředitel ZZS ZK.

Akci tohoto druhu uspořádala obchodní akademie během covidové pandemie už podruhé. Tentokrát se do ní zapojilo 33 lidí. „Znovu se ukázalo, že studenti a učitelé mají srdce na svém místě,“ těší Miloslavu Kubíčkovou.

Skutečnost, že se dorty a další výtvory pekly podle receptů Marie Baťové nebyla náhodná. Dne 3. dubna totiž uplynulo 145 let od narození Tomáše Bati, „krále obuvi.“

rer rrrrr rrr rr

Informace k fotografiím:

Za ZZS ZK přivítal hosty z Obchodní akademie Tomáše Bati ve Zlíně MUDr. Tomáš Novotný.

Autory fotografií jsou ZZS ZK a Obchodní akademie Tomáše Bati ve Zlíně.