logo

Spolupráce olomoucké záchranky s firmou AED Line CZ s.r.o.

Olomoucký kraj - 26.7.2021

V minulých dnech byla navázána spolupráce se společností AED Line CZ s.r.o., která dodala na půdu naší organizace dva externí defibrilátory a dva asistenty nepřímé srdeční masáže ,,Beaty“, které budou sloužit pro efektivní výuku první pomoci.

Tyto pomůcky budou k dispozici lektorům na ÚO v Olomouci (pro jižní oblast Olomouckého kraje) a na ÚO v Šumperku (pro severní oblast Olomouckého kraje).
1626954196_9smmj8cn3n
Pomohou zvýšit kvalitu vzdělávání školených osob, protože včasná a kvalitně provedená první pomoc s použitím AED může výrazně zvýšit naději pacienta na úspěšnou záchranu. Zmíněné pomůcky převzala za Zdravotnickou záchrannou službu Olomouckého kraje vedoucí vzdělávacího střediska Mgr. Dana Seidlová od jednatelů společnosti AED Line CZ s.r.o. p.Iva Oravy a Františka Škroníčka.

Tímto velice děkujeme za předané výukové pomůcky a budeme se těšit na další spolupráci.


Dobrý den,

dovolte mi, abych Vás informoval o zahájení spolupráce mezi Zdravotnickou záchrannou službou Olomouckého kraje, p. o. a společností AED Line CZ s.r.o.

V minulých dnech byla oficiálně předána zástupcům ZZS Olomouckého kraje dodávka dvou tréninkových automatických externích defibrilátorů a dvou asistentů nepřímé srdeční masáže „Beaty“, které budou sloužit pro efektivní výuku první pomoci. Tato zařízení budou sloužit lektorům ZZS OK k proškolení z řad Integrovaného záchranného systému, laické veřejnosti a také při školení první pomoci v organizacích a firmách.

Tyto pomůcky budou k dispozici lektorům na ÚO v Olomouci (pro jižní oblast Olomouckého kraje) a na ÚO v Šumperku (pro severní oblast Olomouckého kraje). Pomohou zvýšit kvalitu vzdělávání školených osob, protože včasná a kvalitně provedená první pomoc s použitím AED může výrazně zvýšit naději pacienta na úspěšnou záchranu.

Společnost AED Line CZ s.r.o. dodala celkem 2 kusy asistentů nepřímé srdeční masáže „Beaty“, 2 kusy AED Defibtech Lifeline ve cvičné (tréninkové) verzi.

František Baláš, PR koordinátor pro společnost AED Line CZ s.r.o  


 

 

Lucie Mikisková, DiS. tisková mluvčí ZZS OLK