logo

Záchranáři na místě nehody u obce Hrejkovice nalezli celkem pět zraněných osob, seniorka střet dvou aut nepřežila

Jihočeský kraj - 23.8.2021

Jihočeští záchranáři zasahovali v neděli odpoledne u další tragické dopravní nehody. Čelní střet dvou osobních vozidel, s větším počtem zraněných, byl na Zdravotnické operační středisko ZZS JčK nahlášen krátce před třetí hodinou. Na místo okamžitě vyjely tři pozemní posádky ZZS JčK a vzlétl vrtulník LZS z Plané u ČB.

Záchranáři na místě nalezli celkem pět zraněných osob. V nejvážnějším stavu byla žena -seniorka, u které v důsledku mnohačetných poranění a došlo k selhání vitálních funkcí. Zdravotníci ji na místě poskytli intenzivní resuscitační péči, bohužel přes veškerou snahu zemřela na místě. Další zraněný, muž středního věku, utrpěl těžké poranění hlavy a končetin. Po poskytnutí nezbytné neodkladné péče, včetně napojení na umělou plicní ventilaci, byl ve vážném stavu letecky transportován na anesteziologickoresuscitační oddělení českobudějovické nemocnice. Další dva muži utrpěli těžká zranění hlavy, trupu i končetin, po ošetření a stabilizaci stavu je pozemní posádky transportovali na traumacentrum do Českých Budějovic. Středně těžká zranění utrpěla i jedna nezletilá osoba, ve stabilizovaném stavu ji záchranáři převezli také do Českých Budějovic.

Zdravotnická záchranná služba ZZS JčK děkuje svědkům nehody, kteří se ochotně zapojili do poskytování první pomoci zraněným na místě nehody a pomáhali s péčí o zraněné i po příjezdu záchranářů.

Zdroj: ZZS Jihočeského kraje