logo

Elenka „přišla“ po měsíci navštívit „svoje“ záchranáře

Jihomoravský kraj - 24.9.2021

Byl to jeden z posledních srpnových dnů, večerní čas. Naše operační středisko vyslalo sanitku na Blanensko, k ženě, u níž začal probíhat překotný porod. Posádka ve složení lékař Jan Mičín a záchranáři Jozef Olšovský a David Krejčí rychle dorazila na místo.

„S kolegy jsme vyhodnotili situaci tak, že už není čas na transport do porodnice, začali jsme rodit. Maminka byla nesmírně statečná a skvěle spolupracovala. Miminko mělo omotanou pupeční šňůru kolem krku, což byla nepříjemná komplikace. Vše jsme nakonec zvládli a za chvilku byla na světě krásná holčička,“ říká lékař Jan Mičín. A to ještě není konec příběhu. „Když jsme v jednom z následujících dnů přišli do práce, čekal tam na nás nesmírně milý vzkaz, totiž poděkování a prosba o setkání s Elenkou a jejími rodiči. Moc nás to potěšilo.“
3_26 2_64 1_83
Vše se podařilo zrealizovat, a tak se Elenka znovu (tentokrát ve větším klidu 😉 ) mohla podívat do „své“ sanitky a dostala i Defíka, našeho pejska záchranáře. A také si ji pochoval lékař, který jí společně s kolegy pomohl na svět. Zkrátka hezké chvíle pro všechny… Děvčátku i jeho rodině přejeme především hodně zdraví.

Tiskové oddělení ZZS JMK