logo

Liberecká záchranka má nový vůz pro lékaře

Liberecký kraj - 1.12.2021

ZZS LK představila další vůz RV Škoda Kodiaq, který v těchto dnech přibyl do její flotily. Za pacienty v něm bude jezdit lékařská posádka z liberecké základny.

Je vybaven stejně jako ostatní vozy RV, to znamená, že nebude sloužit pro přepravu pacientů a v nástavbě tedy není lůžková úprava, jsou v něm ale veškeré přístroje, které může lékař v terénu potřebovat. „Podařilo se nám tak konečně obnovit a sjednotit všechna výjezdová vozidla včetně záložních. Naše lékaře a záchranáře už neuvidíte na silnicích v jiných vozech než Škoda Kodiaq a Mercedes Benz,“ uvedl Kramář.
262515470_286788136790755_2129475703424866740_n
„Obnovu vozového parku Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje jsme započali před třemi lety. Díky tomu mohou naši záchranáři vyjíždět na pomoc lidem v moderních sanitách. Jejich práce je nesmírně náročná, a o to víc se to projevuje v době koronavirové pandemie. Enormního nasazení zdravotníků si nesmírně vážím a velice jim děkuji,“ uvedl hejtman Martin Půta. A doplnil ho radní pro resort zdravotnictví Vladimír Richter: „Investice do modernizace Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje jsou naší prioritou. Díky tomu můžeme snižovat dojezdové časy záchranářských vozidel a zkvalitňovat zásahy zdravotníků. Kvalitní zdravotní péče se tak dostane ke každému z více než 450 tisíc lidí žijících v Libereckém kraji.“

Michael Georgiev tiskový mluvčí ZZS Libereckého kraje