logo

Ve Veselí nad Moravou vybuduje kraj nové výjezdové stanoviště pro záchranáře

Jihomoravský kraj - 1.3.2022

Na 85,3 milionu korun přijde výstavba nového výjezdového stanoviště zdravotnické záchranné služby ve Veselí Nad Moravou.

Zadávací řízení na příslušnou veřejnou zakázku krajští radní odsouhlasili na své středeční schůzi 23. února 2022.

Tato výstavba nové budovy záchranářů završuje sedm projektů výjezdových stanovišť, včetně nového autoservisu v Brně-Černovicích.

„Nové výjezdové stanoviště zdravotnické záchranné služby rozhodně zvýší kvalitu přednemocniční péče nejen na Veselsku, ale i v přilehlých oblastech,“ konstatuje radní pro zdravotnictví Jiří Kasala.

„Výstavbu nové budovy pro záchranáře ve Veselí nad Moravou budeme financovat z úvěru Evropské investiční banky. Z nového výjezdového stanoviště by záchranné vozy měly vyjíždět koncem roku 2023,“ dodává krajský radní pro oblast investic Vladimír Šmerda.

V průběhu minulého roku krajští radní odstartovali proces vzniku nových výjezdových stanovišť v Mikulově (předpokládané náklady 80,6 milionu korun), Bučovicích (81 milionů korun), Slavkově u Brna (44,7 milionu korun). Kvalitu a rychlost zásahů záchranářů v terénu zvýší také loni v říjnu zahájená výstavba nového autoservisu pro vozy záchranářů v Brně-Černovicích (45 milionů korun). Koncem roku pak představitelé kraje poklepali základní kámen stanoviště v Boskovicích (72 milionů korun), letos pak byla zahájena stavba výjezdové základny v Kyjově (103 milionů korun).