logo

K vážné dopravní nehodě v Mnichově Hradišti vyjížděly všechny složky IZS včetně dvou vrtulníků letecké záchranky

Středočeský kraj - 12.3.2022

K vážné dopravní nehodě 2 osobních vozidel a dodávky vyjížděly 12. března 2022 krátce po 10. hodině ranní všechny složky IZS a na místo letěly i 2 vrtulníky na pomoc zraněným.

K celé události došlo v Mnichově Hradišti na silnici II/ 268 před mostem přes řeku Jizeru. Z dosud zjištěných skutečností měl 47letý řidič vozidla Renault Megane začít předjíždět osobní vozidlo Škoda Octavia a při tomto manévru se čelně střetnout s vozidlem dodávky Ford Transit. Poté bylo vozidlo Renault odmrštěno na Škodu Octavii.

Řidič dodávky, 49letý muž, utrpěl středně těžká zranění, se kterými byl zdravotnickou záchrannou službou přepraven do pražské nemocnice, dechová zkouška na přítomnost alkoholu byla negativní.

Řidička osobního vozidla a její spolujezdec vyvázli z dopravní nehody bez zranění.

47letého řidiče Renaultu Megane s těžkým zraněním přepravila letecká záchranná služba do pražské nemocnice, stejně tak 52letá spolujezdkyně byla letecky přepravena do liberecké nemocnice. Vzhledem k vážnému zdravotnímu stavu nebylo u řidiče možné na místě provést orientační dechovou zkoušku, proto byl vyžádán odběr krve v nemocnici.

Komunikace je z důvodu odklízení následků dopravní nehody zcela uzavřena. Příčiny a okolnosti dopravní nehody nyní šetří mladoboleslavští policisté.
125

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí