logo

Malá Abi přišla i s maminkou poděkovat posádce vrtulníku jihomoravské záchranky

Jihomoravský kraj - 8.4.2022

Někdy stačí pár vteřin a neštěstí je na světě. Dvouletá dívenka z Brněnska se opařila horkou polévkou. Naše operační středisko k malé pacientce vyslalo leteckou záchrannou službu.

Po ošetření zdravotníci transportovali Abigail do Popáleninového centra Fakultní nemocnice Brno. A pak přišel tento milý dopis…

„Chtěla bych Vás moc poprosit o vyřízení poděkování skvělé posádce. Pan doktor a jeho kolega zasahovali u nás doma, postarali se o naši dcerku Abigail. Nejen, že chci mockrát poděkovat za rychlost příjezdu pomoci, ale za tu naprosto nejlepší péči a úžasný přístup. Pan doktor a jeho kolega byli neskutečně milí, empatičtí, naprosto profesionální, přátelští a vřelí. Dokázali mě, jakožto šokovanou matku, ubezpečit, že naše dítě bude v pořádku, a stále mě informovali, jak vše probíhá. Vím, že v danou chvíli měla naše malá tu nejlepší péči. Dcera je už teď ve velmi dobrém stavu a vše vypadá lépe. Děkuji za Vaši obětavou práci a za to, že pomáháte lidem nonstop, Dominika“

Abigail a její maminka teď přišly poděkovat osobně, setkaly se s lékařem Rudolfem Zvolánkem i záchranářem Vlastimilem Bendou. Na památku si udělali společnou fotku a všimněte si, je na ní i náš Defík, pejsek záchranář, který je vždy nablízku našim malým pacientům.

„Nejvíc potěší, když vidíte uzdraveného pacienta. Starat se o děti je vždycky pro všechny psychicky náročnější, o to větší je to pak radost, když jsme odměněni šťastným koncem příběhu. Abigail přeji, aby se jí dobře dařilo. Aby měla stále úsměv na tvářičce, aby byla zdravá a aby naši pomoc už nepotřebovala. Moc rádi jsme ji dnes s kolegou viděli,“ usmívá se doktor Zvolánek.
abi

Tiskové oddělení ZZS JMK