logo

Dotace 400 tisíc korun pro horské záchranáře od Královéhradeckého kraje

Královehradecký kraj - 3.5.2022

Obvazový materiál, dlahy, ale také medikamenty nebo svozné prostředky, jak se odborně říká třeba kanadských saním. Bez kvalitního vybavení se záchrana lidských životů neobejde.

Velmi si proto vážíme dotace od Královéhradeckého kraje ve výši 400.000 korun, která je určena právě na obnovu zdravotnického materiálu a dovybavení. Spolupráce s kraji je pro nás moc důležitá. Velmi často se práce Horských záchranářů prolíná s prací ostatních složek IZS a velmi často spolupracujeme s organizacemi, které kraje přímo řídí.

„Mezi zdravotnickou záchrannou službou našeho kraje a Horskou službou České republiky pro oblast Krkonoš a Orlických hor platí dohoda o pomoci a spolupráci na vyžádání, a to hlavně v případě potřeby odborné první pomoci nebo nutnosti převozu pacienta z těžko dostupných míst třeba i za využití vrtulníku. Poskytnutí dotace pro horskou službu na nový zdravotnický materiál a na společné cvičení záchranářů je logickým a důležitým krokem při spolupráci na záchraně lidských životů,“ uvedl radní pro oblast zdravotnictví Zdeněk Fink. Konkrétně v Královéhradeckém kraji počet ošetřených pacientů v letošní zimní sezóně prudce narostl. Se Zdravotnickou záchrannou službou Královéhradeckého kraje spolupracujeme prakticky na každodenní bázi. Takže díky a palec nahoru od nás letí do regionu pod Krkonošemi a Orlickými horami.

Marek Fryš tiskový mluvčí Horské služby ČR