logo

35 zraněných osob a dvě oběti na životech, vše naštěstí jen v rámci taktického cvičení MU Drhovle

Jihočeský kraj - 23.5.2022

Dne 20. 5. 2022 ve čtrnáct hodin došlo k dopravní nehodě linkového autobusu a dvou osobních automobilů. Při předjíždění dvou osobních automobilů najel protijedoucí linkový autobusu na krajnici a převrátil se, následně došlo i ke střetu obou osobních vozidel.

V jednom osobním vozidle cestoval pouze řidič, ve druhém řidič a spolujezdec, v linkovém autobusu řidič a 34 cestujících. Nehoda si vyžádala 35 zraněných osob a dvě oběti na životech. Vzhledem k vysokému počtu raněných byla vyhlášena mimořádná událost. K nehodě byly vyslány z Písku, Strakonic a Tábora čtyři výjezdové skupiny rychlé zdravotnické pomoci, dvě posádky RV s lékařem a na místo vyjelo také vozidlo pro řešení událostí s hromadným postižením osob.

Takový byl námět taktického cvičení složek Integrovaného záchranného systému, které se uskutečnilo ve středu 18.5.2022 u obce Mladotice na Písecku. Jeho cílem byl nácvik a ověření součinnosti jednotlivých složek při zvládání mimořádné události s velkým počtem zraněných osob. Cvičilo se v reálném čase, včetně dojezdů posádek z jednotlivých výjezdových základen, triage zraněných, poskytování adekvátní přednemocniční neodkladné péče a transportu do cílových zdravotnických zařízeních.

 

Zdroj: ZZS Jihočeského kraje