logo

Novou sanitkou značky Ford disponuje hodonínská nemocnice, transportní prostředky do ní vyrobil MEDIROL

Jihomoravský kraj - 6.6.2022

Do užívání hodonínské nemocnici předala nový sanitní vůz specializovaná firma Prossan CZ s.r.o. z Podivína spolu se starostou Hodonína Liborem Střechou. Zleva: zástupce firmy Prossan CZ s.r.o., starosta Hodonína Libor Střecha a Ing. Jiří Koliba, pověřený řízením Nemocnice TGM Hodonín.

„Nová sanitka pro převoz pacientů nabídne vysoký komfort, špičkovou zdravotnickou techniku a možnost pohodlné manipulace při naložení pacientů jako například pojízdné křeslo MEDIROL s nakládací rampou či nosítka s polohovatelným podhlavníkem,“ uvedl vedoucí řidičů dopravní zdravotní služby (DZS) Petr Trávník. Samozřejmostí bude i příjemné klimatizované prostředí pro pacienty i řidiče, pro řidiče pak také moderní pracovní prostředí.

Nemocnice TGM Hodonín nyní provozuje pro přepravu pacientů zejména sanitky typu Volkswagen, některé z nich však zastarávají, a ty nejstarší pořízené například v roce 2014 mají najeto kolem 300 tisíc km.
280729451_10158693515962108_8073628708662744194_n
Specializovaná firma Prossan CZ s.r.o., která sanitní vůz předala vedení nemocnice, jej upravila pro specifické potřeby DZS z přepravního vozu Ford transit Combi Custom. Stejný typ přitom využívají například některé stanice Zdravotnické záchranné služby či sbory hasičů.

Přesná cena sanitního vozu je i díky specifickým přestavbám 1 364 033,- Kč, a v případě schválení smlouvy na účelovou dotaci pro NTGM vedením města Hodonína na zastupitelstvu v měsíci červnu bude podstatným dílem sanitka financována právě městem Hodonínem.

Novou sanitku, zařazenou do systému DZS, může využít kterýkoli pacient na základě žádanky od svého ošetřujícího lékaře nebo jako samoplátce. DZS spolupracuje také s dispečinkem Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje, což se ukázalo jako velmi potřebné v době vrcholící epidemie onemocnění covid-19, kdy byly sanitky maximální vytížené.

Město Hodonín podporuje nemocnici dlouhodobě, již dříve přispělo například na nákup sofistikovaného 3D laparoskopu pro operační sály, kardiologický ultrazvuk s jícnovou sondou či nový ultrazvuk na Radiodiagnostické oddělení,

Kromě těchto dotací ovšem přispívají i jednotlivci, obce, firmy, organizace i nejrůznější spolky také ve Veřejných sbírkách. Obměna a neustálá modernizace přístrojové techniky je totiž jednou z priorit vedení hodonínské nemocnice.

Do Veřejné sbírky je stále možnost přispívat.

Foto a info NMTGM Hodonín