logo

Společný kurz záchranářů a hasičů s tématem zásahu při dopravní nehodě

Moravskoslezský kraj - 28.6.2022

Zdravotnická záchranná služba MSK se po nucené přestávce, vyvolané covidovou epidemií, opět vrátila k intenzivnímu programu vzdělávání svých pracovníků.

Začátkem června to bylo kupříkladu dvou denní cvičení s tématem zvládnutí situací různých typů mimořádné události. Od dubna do června se ale záchranáři účastnili také série jiných praktických školení.

Sto devět pracovníků ZZS MSK prošlo pěti hodinovým volitelným kurzem Práce ZZS a HZS při dopravní nehodě. Celkem bylo realizováno pět termínů, a to na hasičských stanicích v Bílovci, Bruntále, Nošovicích a Hlučíně.

Zaměstnání pro záchranáře zahrnovalo nácvik správného vyprošťování, analgetizace, imobilizace a ošetřování zraněných dle doporučeného postupu. Hasiči naproti tomu trénovali své činnosti, tedy vyprošťování za pomoci hydraulické techniky, imobilizaci, či zajištění technické záchrany.

Společná cvičení pomáhají nejen lépe poznat práci kolegů z druhé složky IZS a předat si zkušenosti, ale také podporují vzájemnou součinnost a efektivní spolupráci u reálných zásahů.
IMG_9986 IMG_9971 IMG_0751_01 IMG_0030_01 IMG_0021_01

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK