logo

Ve sbírce pro záchranáře Honzu se vybralo bezmála čtvrt milionu korun

Kraj Vysočina - 28.6.2022

Děkujeme vám všem, kdo jste pomohli našemu zdravotnickému záchranáři prostřednictvím veřejné sbírky, která byla 31. 5. 2022 ukončena. Ve sbírce pro záchranáře Honzu, kterému shořel dům, se vybralo bezmála čtvrt milionu korun.

Okamžik, na který se nedá zapomenout. Tak vypraví záchranář Honza o nešťastné události, která jemu i celé jeho rodině obrátila život vzhůru nohama. „4. února 2022 jsme odešli s manželkou na noční službu, když ve tři hodiny ráno volal náš syn Hugo, že nám hoří dům. Nikdy by nás nenapadlo, že se nám něco takového může stát“, vzpomíná Honza na osudnou noc a pokračuje. „Po uhašení požáru nás kolegové ze záchranky i hasiči z Humpolce ujistili, že nám pomohou a to se také stalo. V následujících dnech se u nás doma sjížděly desítky dobrovolníku z řad kolegů záchranářů, hasičů, blízkých přátel i známých. Každý pomáhal, jak mohl. Paní ředitelka Vladislava Filová nám během prvních dnů zajistila finanční pomoc a společně s Nadačním fondem Kryštůfek zřídila veřejnou sbírku“. Právě ta byla koncem května ukončena a my si velmi vážíme každého dárce, který se do ní zapojil.
hhz
Vybraná částka činí 225.205,40 Kč. Věříme, že tento finanční obnos pomůže Honzovi a jeho rodině v dalších fázích dlouhé a nákladné rekonstrukce. „Tímto bychom chtěli poděkovat všem dárcům, kteří poskytli finanční dar, vedení krajské záchranky, Nadačnímu fondu Kryštůfek, vrchní sestře, kolegům, hasičům, známým a přátelům za veškerou pomoc“, dodává Honza s manželkou Alžbětou a dětmi.

Přejeme Honzovi a celé jeho rodině jen to nejlepší!

ZZS Kraje Vysočina