logo

Vzpomínka na skvělou konferenci v Pelhřimově

Kraj Vysočina - 21.11.2022

Ve dnech 10. 11. a 11. 11. 2022 se sešlo na jednom místě téměř dvě stě lidí, kteří mají chuť se vzdělávat, chuť organizovat a chuť učit a diskutovat.

Výsledkem osmnáctého ročníku tradiční podzimní konference Pelhřimovský podvečer bylo dvacet sedm přednášek širokého záběru a různých forem, čtyři workshopy a diskuze u „kulatého“ stolu.

Úvodního slova se za Zdravotnickou záchrannou službu Kraje Vysočina ujala ředitelka Vladislava Filová spolu s náměstkem LPP Petrem Novotným a hlavním organizátorem Tomášem Vaňatkou. Záchranáře ze všech koutů ČR osobně přivítal i Ladislav Med, starosta města Pelhřimov, které konferenci dlouhá léta finančně podporuje.

Po oba dva dny panovala v Kulturním domě Máj velmi srdečná atmosféra a to díky záchranářům a vrchní sestře oblasti Pelhřimov Lence Pospíšilové, díky nimž bylo zajištěno občerstvení a hladký průběh celé konference. Večerní program byl obohacen diskuzí s autory knih Táňou Bulíkovou, Davidem Peřanem a Patrikem Cmorejem. Páteční program komentovaných kazuistik věnovaných dětem s komentáři primáře Petra Dominika a lékařů Karla Karmazína a Michala Pačisky byl vyvrcholením konference. Poutavé přednášky si připravili i záchranáři z Vysočiny. „Pro naše lektory, to bylo první vystoupení na velké konferenci a tohoto úkolu se zhostili na jedničku,“ říká Tomáš Vaňatka.

„Na základě prvních ohlasů studentů a záchranářů se konference povedla a podařilo se naši tradici nejen udržet, ale nastavit laťku zase o něco výše. Děkuji programovému a organizačnímu výboru konference a především velké pomoci vedení organizace ZZS KV,“ hodnotí Vaňatka dvoudenní setkání v Pelhřimově.

ZZS Kraje Vysočina