logo

Čtyři zranění při střetu vozidel na Opavsku

Moravskoslezský kraj - 18.2.2023

Tři pozemní týmy (ze základen v Opavě a Krnově) a vrtulník ZZS zasahovali ve čtvrtek 16. února odpoledne u vážné dopravní nehody na Opavsku.

Patnáct minut před třetí hodinou přijali krajští operátoři prvotní informaci o střetu tří osobních vozidel na silnici spojující Opavu a Krnov, poblíž obce Neplachovice.

Záchranáři ošetřovali čtyři účastníky havárie, všichni byli při vědomí a mimo přímé ohrožení života. Nejvážněji byla zraněna čtyřiadvacetiletá žena, a to v oblasti hrudníku a břicha. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče ji letečtí záchranáři přepravili do FN Ostrava, a to na oddělení urgentního příjmu.

Muži ve věku sedmadvacet, devětadvacet a čtyřiašedesát let, byli zraněni středně těžce. Posádky ZZS je ošetřily s poraněním hlavy, hrudníku a zad. Pozemní týmy je pak transportovaly na chirurgickou ambulanci Slezské nemocnice Opava.

Dvě děti předškolního věku, které v jednom z havarovaných vozidel rovněž cestovaly, byly zasahujícím lékařem vyšetřeny, nejevily však známky zranění.

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK