logo

Mareček měl svůj den

Jihomoravský kraj - 7.3.2023

Stalo se to na konci ledna, brzy ráno, v Popicích na Břeclavsku. V jednom z rodinných domků začalo být živo, mladá žena pochopila, že bude rodit, i když má miminko ještě tři týdny čas.

Děťátko se zkrátka rozhodlo, že „dnes je ten správný den“. A tak o sobě dalo vědět. K překotnému porodu vyslalo naše operační středisko lékařskou i záchranářskou posádku. Zatímco sanitky byly na cestě, pomáhal náš operátor Jakub Pavlíček po telefonu. „Díky klidnému hlasu a soustředěnosti pana operátora jsme nepanikařili, poslouchali jeho pokyny a za chvíli jsme už v rukou drželi našeho syna Marka, děkujeme za pomoc. Jemu i zdravotníkům, kteří přijeli chvilku po narození našeho syna a postarali se o nás. Jsme moc šťastní,“ píše nám maminka Radmila.

Podařilo se uskutečnit setkání s operátorem a věřte, že tohle jsou nezapomenutelné chvíle. „Mohl jsem si Marečka i na chvilku pochovat a byl to nepopsatelný pocit. Když radíte po telefonu a nemůžete přiložit ruku k dílu, je to těžké. Ale maminka byla naprosto úžasná a tatínek pomáhal ze všech sil, takže vše dopadlo dobře, na světě je zdravý a krásný kluk. Za tohle setkání jsem moc rád,“ říká Jakub Pavlíček.

Na další fotce vidíte oba týmy, které přijely na místo, ošetřily maminku i miminko a převezly je k další péči do porodnice. Jsou to: Martin Vavřina, Josef Zapletal, Silvie Fojtíková a Pavel Brázda.

Celé rodince přejeme do dalšího života jen to nejlepší 🍀

Tiskové oddělení ZZS JMK