logo

Patnáct zraněných při sérii odpoledních a večerních nehod v Moravskoslezském kraji

Moravskoslezský kraj - 5.5.2023

Posádky zdravotnické záchranné služby zaměstnávaly během prvomájového odpoledne a večera dopravní nehody na různých místech kraje. Během šesti hodin museli záchranáři vyjíždět celkem k jedenácti nehodám, při kterých poskytovali přednemocniční neodkladnou péči patnácti zraněným osobám.

Před čtrnáctou hodinou zasahovala posádka u dvaačtyřicetiletého muže v Ostravě, který si při pádu z jízdního kola přivodil poranění hlavy a otřes mozku. O dvacet minut později byla automobilem sražena dvaašedesátiletá žena v Krnově a utrpěla poranění hlavy. Ve stejnou dobu došlo ke střetu cyklistky a devítileté dívky v Metylovicích. Dítě bylo ošetřeno s poraněním horní končetiny.
Třináctiletý chlapec se zranil při pádu z terénního kola v Rychvaldu (Karvinsko). Byl předán s poraněním zad v ostravské Fakultní nemocnici. Před patnáctou hodinou došlo k nehodě čtyřkolky v Ostravici na Frýdecko-Místecku a poranění dvou mladých mužů. Oba byli transportováni do nemocnice. Dvě zraněné si vyžádal střet cyklistky s chodkyní v oblasti Ovčárny na Bruntálsku.
Následovaly tři pády cyklistů – dva na Opavsku a jeden na Novojičínsku. Dva muži a žena utrpěli otřes mozku, poranění hrudníku a dolní končetiny. Posádkami ZZS byli předáni ve spádových zdravotnických zařízeních.
Tři zraněné si před půl osmou vyžádala kolize automobilu s motocyklem v Dolní Lutyni na Karvinsku. Dvacetiletá žena a čtyřicetiletý muž byli po ošetření se středně těžkými zraněními předáni v bohumínské nemocnici, dvaačtyřicetiletá žena s těžkým poraněním pak ve FN Ostrava.
Poslední nehoda se odehrála před dvacátou hodinou v Bašce na Frýdecko-Místecku. Pětačtyřicetiletá žena si přivodila poranění hlavy a mozku při pádu z elektro koloběžky.
Vrtulník ji transportoval do ostravské Fakultní nemocnice.

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK