logo

Ve výjezdové základně v Otrokovicích se už instaluje vnitřní vybavení

Zlínský kraj - 13.9.2023

Nově budovaná výjezdová základna v Otrokovicích už není jen o prázdných místnostech a stěnách.

V posledních dnech se hlavní práce soustředí na interiér. A výsledky jsou už na první pohled vidět. Téměř 60 metrů dlouhou chodbu zdobí designové polepy v bleděmodrých barvách vyprávějící příběh záchrany lidského života, tedy od přijetí výzvy na tísňové lince 155, přes výjezd zdravotnických týmů, až po samotné zajištění pacienta v terénu v rámci přednemocniční neodkladné péče. V některých částech budovy již jsou nainstalované kuchyňské linky, vybavení sociálního zázemí, šaten a podobně. Pokud půjde vše podle plánu, tak tato část investice, tedy vybavení nábytkem, bude hotová do konce října letošního roku.

Dokončené jsou také terénní úpravy okolo objektu, včetně instalace betonových květináčů a jejich osázení, stejně jako výmalby, nátěry a práce na fasádě. Do ostrého provozu bychom rádi výjezdovou základnu uvedli do konce letošního roku.

Stavba nové výjezdové základny byla zahájena loni v lednu. Vyrostla v ulici U Letiště, a to přestavbou tří objektů ve vlastnictví Zlínského kraje. Ty dřív sloužily jako učebny a dílny střední průmyslové školy. Celkové předpokládané náklady přesahují 139 milionů Kč, z toho dotace z IROP je 85,5 milionů Kč, zbytek peněz hradí Zlínský kraj jako zřizovatel ZZS Zlínského kraje.

Otrokovická výjezdová základna je v současné době v budově tamní polikliniky. Už řadu let tyto prostory jsou značně nevyhovující, když nenabízí dostatek místa pro zdravotníky, skladování materiálu, léků či pro zaparkování sanitních vozů.

Bc. Gabriela Netopilová Sluštíková tisková mluvčí ZZS Zlínského kraje