logo

Pronásledování ujíždějícího vozu na Břeclavsku a pak nehoda – vše naštěstí jen cvičně

Jihomoravský kraj - 15.9.2023

To byl námět cvičení, které se uskutečnilo 14. 9. u obce Březí na Břeclavsku. Scénář byl tentokrát, jak název článku napovídá, komplikovanější.

Na rakouské straně došlo k pronásledování vozu, který ujížděl z neznámých příčin policistům. Dostal se přes hranici a kousek za ní havaroval. Zranilo se šest lidí, včetně několika dětí. Na místo vyslalo naše operační středisko pět prostředků, včetně inspektora provozu. Zdravotníci si tak mohli procvičit třídění a ošetření pacientů, potrénovat následný – byť imaginární – přesun do zdravotnických zařízení.

Z komplexního pohledu bylo hlavním cílem procvičení komunikace mezi jednotlivými složkami IZS, policisté měli situaci o to náročnější, že spolupracovali se svými rakouskými protějšky. Součinnost si pochvalovali a stejně jako oni, také my bychom chtěli v rámci tohoto příspěvku zmínit, že naše kooperace s rakouskými kolegy ze záchranné služby dlouhodobě funguje výborně.

Na závěr posíláme velký dík všem účastníkům cvičení, včetně zkušených figurantů, a také organizátorům. Akce byla přínosná a užitečná.

Tiskové oddělení ZZS JMK