logo

Pět zraněných při dopravní nehodě v Ostravě

Moravskoslezský kraj - 18.11.2023

Záchranáři ZZS MSK zasahovali v pátek, 17. listopadu, u střetu dvou automobilů v Ostravě – Nové Vsi.

Volání na tísňovou linku přijali operátoři krajského operačního střediska krátce po devatenácté hodině večer. K události vyjely ze svých stanovišť dvě zdravotnické a jedna lékařská posádka, zasahovala také jedna zdravotnická posádka, která v době nehody projížděla kolem a převážela jiného pacienta.

Na místě nehody bylo ošetřeno celkem pět osob, všechny byly v době zásahu při vědomí. Vyproštění a ošetření všech zraněných proběhlo ve spolupráci s dalšími složkami IZS za použití vyprošťovacích a imobilizačních prostředků.

Čtyřiačtyřicetiletý muž a jednačtyřicetiletá žena utrpěli poranění v oblasti hrudníku. Po ošetření v rámci přednemocniční pomoci byli převezeni na urgentní příjem do Městské nemocnice v Ostravě.

Záchranáři dále ošetřovali tři ženy ve věku třicet čtyři let. Dvě při nehodě utrpěly poranění dolních končetin, třetí poranění hrudníku a dolní končetiny současně. Dvě pacientky byly transportovány na urgentní příjem Fakultní nemocnice Ostrava, jedna do Městské nemocnice v Ostravě na urgentní příjem.

Bc. Ladislav Lang
zastupující tiskový mluvčí ZZS MSK