logo

Duše nejen záchrankového motosrazu, řidič – záchranář karlovarské ZZS Roman Skalický byl oceněn medailí Za zásluhy o bezpečnost města Sokolova

Karlovarský kraj - 3.12.2023

Dne 30.11. 2023 se konal již 18. Ročník benefičního koncertu Hudby Hradní stráže, kde byl oceněn náš dlouholetý zaměstnanec Roman Skalický medailí Za zásluhy o bezpečnost občanů města, kteří se mimořádným činem nebo dlouhodobými zásluhami zasloužili o řešení bezpečnosti na území města Sokolova. Gratulujeme Romane!!!

Na ochutnávku sdílíme i kousek z nominace.
Roman Skalický je na ZZS Karlovarského kraje zaměstnán na pozici řidiče–záchranáře již od roku 2003. Za těchto více něž 20 let absolvoval tisíce výjezdů, kde pomohl nespočtu pacientů všech věkových kategorií s různými zdravotními požadavky, od hromadných neštěstí až po porody.

Kromě toho je však Roman velmi aktivní i ve svém volném čase, který kromě své rodiny věnuje hlavně aktivitám vzdělávacího charakteru konaným na území města Sokolov. Mnoho let byl členem organizačního týmu překážkového běhu Bahňák. Nyní už několik let organizuje Motosraz členů IZS, kterého se účastní kolegové napříč všemi složkami z celé republiky.

Další aktivitou, jíž je pan Skalický otcem, nese název „Lepší být v šest doma než v půl šestý v nemocnici“. Je zaměřena na prevenci dopravních nehod v podobě přednášek a ukázek první pomoci u dopravních nehod, přičemž tento projekt má celorepublikovou působnost. ZZS Karlovarského kraje s potěšením poskytuje oběma těmto akcím záštitu.

ZZS KVK