logo

Sprinter nenastartoval, muselo se k výjezdu záložní „1203“ aneb loučení s kolegy

Jihomoravský kraj - 4.12.2023

Takový program čekal minulý týden dva naše kolegy z boskovické základny, lékařku Annu Vykoukalovou a řidiče vozidla ZZS Jiřího Domise.

Tito naši souputníci odcházejí na zasloužený odpočinek, paní doktorka po 15 letech u záchranky a Jirka po 40 letech strávených za volantem sanitky. Jejich spolupracovníci jim připravili vskutku velkolepé rozloučení.
Nejprve dostali výjezd, ovšem Sprinter „nenastartoval“, tak museli vzít zálohu, starou dobrou dvanáctsettrojku. Ta chytla hned a posádka vyrazila k pacientovi. Jednalo se o řidiče, který havaroval, a jak se později ukázalo, notně posílen alkoholem. Zdravotníci se nenechali rozhodit dobovými pomůckami a pacienta bez zaváhání ošetřili, zafixovali, naložili na nosítka a převezli do „nemocnice“ přebírající lékařce (rovněž někdejší zaměstnankyni naší organizace). Následně byli vysvlečeni z bílých plášťů a jmenováni tzv. senior first respondery (SFR). Po uvedení do funkce byli usazeni na své dočasné pracoviště, totiž lavičku „v parku“. Své nové role se oba čerství důchodci ujali s noblesou a ihned se pustili do krmení holubů čekajíce na první zákrok SFR 🙂

A teď vážně, naši milí kolegové, není pro nás lehké se s Vámi rozloučit… byli jste důležitou součástí týmu. Děkujeme za Vaši pracovitost, odbornost, nasazení, chuť do práce, vždy dobrou náladu, snahu pomoci a podpořit… zůstáváte napořád součástí mozaiky, kterou tady na jihomoravské záchrance dohromady tvoříme.

Podíleli jste se na záchraně lidí, jejich zdraví a životů, někdy jste si sami sáhli až na dno. Rádi jsme Vás tu měli a rádi Vás přivítáme, kdykoliv budete mít cestu kolem. Mějte se na tom důchodě krásně, ať už se budete věnovat čemukoliv.

Tiskové oddělení ZZS JMK