logo

Další noví řidiči zamíří za volanty sanitek, vyškolilo je Vzdělávací a výcvikové středisko plzeňské ZZS

Plzeňský kraj - 13.12.2023

Vzdělávací a výcvikové středisko Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje dne 6. prosince slavnostně předalo diplomy dalším čtyřiadvaceti úspěšným absolventům akreditovaného kurzu Řidič vozidla zdravotnické záchranné služby. Skončil tak již pátý běh těchto kurzů a zároveň probíhá šestý.

Všichni zúčastnění se shodli, že pro ně bylo studium velmi přínosné. Pogratulovat jim přišli mimo jiné ředitel ZZS PK Pavel Hrdlička, hlavní sestra ZZS PK Jana Průchová a vedoucí Vzdělávacího a výcvikového střediska ZZS PK Ivana Krsová. Ta hned během úvodního ceremoniálu uvedla: „Získali jste cenné dovednosti vysoké úrovně, takže věřím, že budete skvělými parťáky pro záchranáře.“ Doktor Hrdlička dodal, že řidiči jsou pro záchrannou službu velice důležití, protože lékaři a záchranáři potřebují vždy rychle a hlavně bezpečně dopravit za svými pacienty.

Hlavní sestra Jana Průchová všem popřála, aby své úsilí dobře uplatnili, neb mnozí kurzisté dosáhli opravdu výborných výsledků. Někteří již začali u naší organizace pracovat, další uplatnění najdou v budoucnu buď tady, nebo také u dalších krajských i nestátních záchranných služeb či v ostatních složkách IZS.

Celkově už Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje vychovala téměř stovku nových řidičů. Všem přejeme, ať se jim profesně daří. Poděkování patří i těm, kteří se na vzdělávání nových řidičů podílejí.

Text: Vítězslav Sladký

Foto: Mária Svobodová

ZZS Plzeňského kraje