logo

ZZS JMK: Pokřtili jsme náš v pořadí už šestý kalendář a druhý diář

Jihomoravský kraj - 13.12.2023

Vznikly pod křídly Nadačního fondu Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje, nástěnný kalendář (A3) je kreslený a edukativní, formou komiksu tak jednotlivé měsíce nabádají k poskytování první pomoci ve správných krocích, například při resuscitaci, alergické reakci či u popálenin. Praktický diář (A5) je zase plný fotek z našeho záchrankového archivu.

„Jsem ráda, že kalendář a vlastně už i diář mají jakousi tradici. A také se mi líbí ta pestrost, každý kalendář byl vždy něčím jiný a měl nápad. Zatím jsme je každý rok všechny prodali, doufám, že to ani letos nebude jinak. Těší nás pomáhat a cestou Nadačního fondu ZZS JmK hledáme různé cesty i způsoby podpory tam, kde je to třeba,“ usmívá se ekonomická náměstkyně jihomoravské záchranky Naděžda Knězková, která se společně s patronem NF ZZS JmK hercem Michalem Isteníkem a dalšími hosty také zúčastnila slavnostního křtu.

Výtěžek z prodeje poputuje opět na dobrou věc, letos podpoříme organizaci Popálky o. p. s., která, jak už název napovídá, pomáhá pacientům s popáleninami. „S popálenými a jejich blízkými se setkáváme již u lůžka v nemocnici. Vyslechneme jejich pocity, obavy. Po propuštění z nemocnice zůstáváme s pacienty v osobním, telefonickém i chatovém kontaktu. Pomáháme jim řešit zdravotně-sociálně-finanční starosti. Naším cílem je vrátit rodiny co nejrychleji zpět k běžnému životu,“ vysvětluje ředitelka organizace Jana Lacinová.

Děkujeme všem, kteří se na návrhu, výrobě a realizaci kalendáře podíleli. Byli to zaměstnanci ZZS JmK, autor kreseb Dalibor Max Krch, tiskárna Gill, s.r.o., BMS creative, s.r.o. a štědří sponzoři: Medirol, DSA, SAKO Brno, Elvac, Medsol, MOIRA a FOSAN.

Kalendář či diář si můžete pořídit na našem ředitelství v Brně-Bohunicích (Kamenice 1d) každý všední den (8.00-15.00), cena za kus je 300 korun. Děkujeme.

Tiskové oddělení ZZS JMK