logo

Toyota ProAce: Nová dimenze využití

ČRKarlovarský kraj - 28.12.2023

Představujeme další inovativní přestavbu v řadě Toyota Professional – převozovou sanitku Toyota Proace.

Převozová sanitka Toyota Proace hlásí nástup do služby

Dodávka Toyota Proace je jedním z nejprodávanějších vozidel ve svém segmentu, a to nejen v České republice. Vzhledem k její flexibilitě a možnostem širokého uživatelského přizpůsobení není překvapivé, že se Toyota Proace stala v roce 2023 základem pro inovativní projekt převozové sanitky.
Toyota Proace sdílí stejnou techniku jako Peugeot Boxer a Citroën Jumper. Design přední části Toyoty Proace ji na první pohled odlišuje od ostatních, což jí propůjčuje rozpoznatelný styl a eleganci. Největšími přednostmi této dodávky jsou pak velmi dobře zpracovaná kabina, pracovní prostor řidiče, tichý a dostatečně silný motor, nízká spotřeba a velký dojezd, manévrovatelnost, komfortní podvozek a celkově skvělé jízdní vlastnosti. Čili vše, co ocení provozovatelé a řidiči zdravotních dopravních služeb.

Ambulantní prostor převozové sanitky kategorie A2 je proveden dle ČSN EN 1789 a o jeho zhotovení se postarala společnost Auto Eder s.r.o. s firmou FD Servis Praha. Firma Auto Eder s.r.o. je nejen dealerem japonské značky Toyota, ale také se specializuje na různorodé úpravy, zástavby a vestavby vozů Toyota.
Co může Proace jako sanitka nabídnout? Ambulantní prostor je od kabiny řidiče oddělen pevnou přepážkou. Podlaha v ambulantním prostoru je voděodolná. Tepelná a zvuková izolace je provedena pomocí dvouvrstvého izolačního materiálu. Transportní nosítka domácí značky MEDIROL (typ dle přání zákazníka) s kotvením na stole FD Atlas, který má úložné prostory ve formě výsuvné zásuvky.

Dále je zde transportní křeslo MEDIROL s bezpečnostním kotvením a nakládací sklopnou rampou Smartfloor. Uvnitř je ještě dvojice sedadel, z toho jedno v otočném a sklopném provedení s hlavovou opěrkou a tříbodovým bezpečnostním pasem, druhé je samostatné sklopné. Obě jsou holandské značky Smartfloor a mají signalizaci o jejich obsazení svedenou do prostoru řidiče vozu.

Nalezneme zde rovněž certifikovaný držák pro 10l kyslíkovou láhev. Vyhláškové zdravotnické vybavení je uloženo v již zmíněných schránkách nosítkového stolu a je dobře přístupné. Přístup do vozu jako takový je zajištěn přes boční posuvné dveře a zadní nahoru výklopné dveře.
Vozidlo je v barevném provedení, které odpovídá předpisům pro sanitky ZDS. Výstražná světelná a zvuková signalizace pochází od renomovaného výrobce Whelen. Ambulantní prostor je osvětlen LED technologií a mimo jiné je zde kromě světelné i zvuková signalizace otevření dveří.

Toyota Proace je kromě výše popsaných vlastností také držitelem 5* v hodnocení EuroNCAP a systém Toyota Safety Sense je tak zárukou, že vždy dorazíte s pacienty do cíle vaší cesty, ať už je jím kterákoliv nemocnice či zdravotnické zařízení v naší republice. Zajímavá je také záruka, buď 5 let nebo 1 000 000 kilometrů.

Co dodat závěrem? Toyota Proace je v sanitní verzi, co se týče provozních vlastností a ceny v porovnání s konkurencí, více než výbornou alternativou.