logo

Vážná dopravní nehoda mezi Novými Dvory a Hrobicemi

Zlínský kraj - 9.4.2024

Čtyři záchranářské posádky, z toho jedna s lékařem, zasahovaly 8. 4. v podvečer na silnici mezi Novými Dvory a Hrobicemi na Zlínsku, kde došlo ke střetu dodávky a osobního auta. V dodávce cestovali dva dospělí lidé a malé dítě.

Holčička naštěstí utrpěla pouze oděrky. Záchranáři ji na místě vyšetřili a vzhledem k mechanismu poranění ji pro jistotu převezli k dovyšetření do Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně. Na cestu a pro zklidnění jí darovali Kryštůfka záchranáře.

Středně vážná zranění utrpěla žena, která s dítětem cestovala v dodávce. Stěžovala si především na bolest hrudníku, kostrče a pravé dolní končetiny. Záchranáři ji vyšetřili, zajistili žilní linku, podali infuzi, naložili krční límec a uložili do vakuové matrace. Takto zajištěnou spolujezdkyni transportovali do zlínské nemocnice.

Do stejné nemocnice s lehčím zraněním zápěstí odvezli také řidiče dodávky.

Řidič osobního auta utrpěl středně těžká zranění pravé horní končetiny. Záchranáři muže vyšetřili a ošetřili v rámci přednemocniční neodkladné péče a imobilizovaného vakuovou matrací pacienta transportovali také do Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně.

Bc. Gabriela Netopilová Sluštíková tisková mluvčí ZZS Zlínského kraje