logo

Záchranáři ve středních Čechách nově v terénu používají aplikaci MedText

Středočeský kraj - 9.4.2024

Záchranáři začali v ostrém provozu používat aplikaci MedText. Cílem je zefektivnit předávání informací o pacientech mezi zdravotnickými záchranáři a lékaři v nemocnicích.

Aplikace MedText umožní rychlou a bezpečnou výměnu informací o pacientech mezi týmem záchranářů v terénu a lékařů v nemocnici. Komunikační platforma využívá šifrovaného spojení, čímž zajistí nejvyšší standard ochrany osobních údajů a zároveň umožní sdílení klíčových informací o pacientovi. Umožňuje telefonní hovory, videohovory, online konzultace, elektronickou poštu, a další technologické prostředky k přenosu informací, díky čemuž mají lékaři okamžitý přístup k informacím i pacientovi, což jim umožní rychlejší diagnostiku. Tím také dochází ke zlepšení celkové kvality poskytované péče.

„Věřím, že tato inovace posílí schopnost našich lidí poskytovat včasnou a kvalitní přednemocniční neodkladnou péči v nejlepším zájmu pacientů. Aplikace MedText je součástí neustálého úsilí o zvyšování kvality a efektivity poskytovaných zdravotnických služeb,“ uvedl ředitel MUDr. Pavel Rusý.