logo

VIDEO: Tisková konference zaměstnanců ZZS JMK, kteří se distancovali od názorů odborů a vyzvali je ke zrušení stávkové pohotovosti

Jihomoravský kraj - 22.2.2017

Přes dvě stě zaměstnanců ZZS JMK se na TK, konané dne 14. 2. 2017, postavilo proti jednání a názorům stávkujících odborářů a vyzvalo je k ukončení stávkové pohotovosti, přijetí mediátora a ke konstruktivnímu jednání.

V reakci na TK odborového svazu v minulém týdnu sepsali zaměstnanci ZZS JMK stanovisko, ve kterém se distancovali od stávkové pohotovosti, názorů, které propaguje Základní odborová organizace a zejména prohlášení místopředsedkyně Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče Ivany Břeňkové, která varovala obyvatele před návštěvou Jihomoravského kraje („Jestli dva roky je to zaměstnavateli jedno, jestli to neřeší kraj, jestli to nebude řešit dále kraj, tak já skoro všem doporučuji, aby se Jihomoravskému kraji vyhejbali, protože jinak nevíte, co se vám tam stane, jaký tam bude úraz, jaký zaměstnanci, pokud tam ještě budou záchranáři, přijedou na ochranu.“ Břeňková, 8.2.2017).

Zde najdete kompletní záznam TK zaměstnanců ZZS JMK ze dne 14.2.2017