logo

Nový vůz pro inspektory provozu jihomoravské ZZS

Jihomoravský kraj - 16.6.2021

Naši inspektoři provozu mají pro svoji činnost k dispozici nové auto. Jedná se o Škodu Kodiaq, tedy o vozidlo stejného typu, jaké používáme v rámci RV (rendez-vous) systému.

Vybavení vozu je však přizpůsobeno specifickým potřebám inspektora provozu a tedy faktu, že tento záchranář jezdí ve vozidle sám. Mezi jeho důležité kompetence patří účast na mimořádných událostech, kdy jako vedoucí zdravotnické složky pomáhá s péčí o pacienty, zajišťuje bezpečnost zachraňujících a komunikuje z místa události s operačním střediskem i s ostatními složkami integrovaného záchranného systému.

PSALI JSME:
Screenshot 2021-06-16 at 13-26-29 Modrá Hvězda ŽivotaOperační středisko vysílá inspektora provozu zpravidla v naléhavosti 1a, jako výpomoc zasahujícím týmům, je-li právě nejbližším dostupným prostředkem v přednemocniční neodkladné péči. Vysílán bývá také k požárům či podezřením na ně.

Inspektor dále řeší události typu napadení posádky, poruchy nebo nehody vozidel ZZS během služby, mimořádné dodání zdravotnických pomůcek nebo léků na výjezdové základny. Více se o činnosti IP můžete dozvědět na odkazu https://www.zzsjmk.cz/inspektor-provozu

Tak ať nový vůz našim kolegům dobře slouží.

(MB)

Tiskové oddělení ZZS JMK