logo

Tragická dopravní nehoda na Trutnovsku

Královehradecký kraj - 21.6.2014

K čelnímu nárazu osobního automobilu do stromu došlo dne 18. 6. 2014 před polednem u Choustníkova Hradiště na Trutnovsku. Tísňovou výzvu o nehodě přijali operátoři linky 155 v 11.04. Podle prvních informací z místa události ve voze zůstali zaklíněni řidič a spolujezdec.

Na místo byl ihned vyslán lékař z Jaroměřské základny spolu se záchranáři ze Dvora Králové. Zároveň odstartoval také vrtulník Letecké záchranné služby z Hradce Králové.

Po příjezdu na místo zdravotníci zjistili, že 73 letý muž, uvězněný za volantem vozu, utrpěl mnohočetná závažná poranění neslučitelná se životem a zasahující lékař musel konstatovat jeho smrt. Jeho stejně stará spolujezdkyně utrpěla středně těžká poranění horních končetin a hlavy. Po základním ošetření na místě a stabilizaci zdravotního stavu byla zraněná žena letecky transportována do fakultní nemocnice v Hradci Králové, kde byla předána do péče zdravotníků traumacentra.

Příčina nehody je v šetření Policie České republiky, podle informací zasahujícího lékaře však nelze vyloučit zdravotní indispozici řidiče.

Ivo Novák tiskový mluvčí ZZS KHK