logo

Zdravotnická záchranná služba Královéhradeckého hraje bude pomáhat při vzdělávání kolegů z Polské republiky

Královehradecký krajSvět - 25.6.2014

Královéhradecká záchranka velmi dbá na postgraduální vzdělávání všech zdravotnických pracovníků. Kromě legislativně definovaného celoživotního vzdělávání tak všichni lékaři i nelékařští zdravotničtí pracovníci – záchranáři, operátoři a řidiči – několikrát ročně absolvují tzv. vzdělávací směny.

V jejich průběhu nejen získávají nové teoretické poznatky, ale zejména pod vedením zkušených instruktorů procvičují provádění standardizovaných postupů a úkonů při ošetřování nejzávažněji nemocných nebo zraněných pacientů.

Každý ze zaměstnanců má tak možnost upevnit si své praktické dovednosti, techniky a zkušenosti, případně získat nové. Vzdělávací a výcvikové středisko ZZS KHK je nedílnou součástí organizační struktury organizace.

V rámci projektu Česko-polské Přeshraniční spolupráce zdravotnických záchranných služeb Královéhradeckého kraje a Jeleniej Góry budou naši zaměstnanci nově spolupracovat také při dalším vzdělávání polských kolegů.

Naše zkušenosti s přípravou, organizováním a realizací vzdělávání tak naleznou uplatnění i v mezinárodním měřítku. Dohodli se na tom zástupci obou zúčastněných stran na společném jednání 24.6.2014 v Hradci Králové.

Navážeme tím na již uskutečněné projekty, jejichž prostřednictvím se z prostředků Evropské unie podařilo například zakoupit dva nové sanitní vozy pro polské záchranáře nebo vybudovat nové moderní výjezdové stanoviště ZZSKHK v Trutnově.

Ivo Novák tiskový mluvčí ZZS KHK