logo

Tragická srážka motocyklisty s cyklistou na Trutnovsku

Královehradecký kraj - 5.7.2014

37 letý motocyklista se při jízdě mimo obec srazil ve vysoké rychlosti s cyklistou poblíž obce Libňatov na Trutnovsku. Po srážce zůstali oba muži v bezvědomí. K nehodě byly proto vyslány dvě posádky RZP a RV z Trutnova a vrtulník LZS Hradec Králové. Ten byl nakonec na místě dříve, než sanitky.

V době jeho příletu již na místě pracovala jednotka Sboru dobrovolných hasičů z nadaleké Úpice. Hasiči poskytovali první pomoc oběma účastníkům nehody. Ukázalo se, že zatímco řidič motocyklu byl již při vědomí a komunikoval, zranění 82letého cyklisty byla velmi vážná a muž musel být hasiči resuscitován. Letečtí záchranáři ihned převzali zraněného do své péče a navázali na úsilí hasičů využitím lékú, pomůcek a speciálních přístrojů.

Bohužel, jejich snaha nevedla ani po více než dvaceti minutách k obnově srdeční aktivity zraněného muže, který tak svým zraněním podlehl. Řidič motocyklu utrpěl lehké zranění hlavy a byl záchranáři převezen k dalšímu vyšetření na chirurgickou ambulanci Oblastní nemocnice Trutnov.

Ivo Novák tiskový mluvčí ZZS KHK