logo

Posádky ZZS zasahovaly u rodičky a novorozeného dítěte v Krnově, tomu ale lékař již nemohl pomoci

Moravskoslezský kraj - 8.8.2014

Záchranáři ZZS MSK vyjížděli ve čtvrtek 7.8. ráno k nahlášenému krvácivému stavu u mladé ženy na Bruntálsku. Krajské zdravotnické operační středisko převzalo výzvu k události v Krnově před šestou hodinou. Podle prvotního hlášení měla být pacientka zraněna v oblasti dolních a horních končetin. Na místo proto vyjela nejbližší posádka rychlé zdravotnické pomoci.

Devětadvacetiletou ženu nalezli záchranáři ležící v tratolišti krve. Její krvácení však bylo gynekologické povahy a život ohrožující, u pacientky se projevovaly známky šokového stavu. Žena posádce uvedla, že k jejím obtížím došlo v raném stádiu těhotenství. Vzhledem k závažnosti situace byla na pomoc vyslána také posádka rendez-vous s lékařem. Tým záchranné služby pacientce poskytl potřebnou přednemocniční neodkladnou péči a poté ji předal lékařům gynekologicko-porodnického oddělení krnovské nemocnice.

Na místě zásahu, v součinnosti s policií, následně znovu zasahovala výjezdová skupina ZZS. Lékař již bohužel nemohl pomoci nalezenému novorozenému děvčátku. Dítě nejevilo známky života, lékař ZZS zjistil přítomnost poranění a vyslovil podezření na násilnou smrt.

Událost vyšetřuje PČR. Zdravotnická záchranná služba nebude k případu sdělovat žádné další informace.

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK