logo

Náhodný kolemjdoucí zachránil zraněnou ženu před nocí strávenou v lese na Trutnovsku

Královehradecký kraj - 22.8.2014

O tom, že stále ještě existují lidé ochotni poskytnout bližnímu nezištnou pomoc se včera přesvědčila sedmdesátiletá chalupářka v Markoušovicích na Trutnovsku. Běžná procházka v lese se změnila v drama poté, co upadla a nešťastně si poranila kotník.

Zranění seniorku limitovalo natolik, že nebyla schopna chůze a byla odkázána na pomoc jiných. Navíc u sebe neměla ani mobilní telefon, takže jí nezbylo, než volat o pomoc. Bohužel ale v dosahu zrovna nikdo nebyl a s blížící se tmou se zoufalá žena pomalu začala smiřovat s tím, že nadcházející chladnou noc bude muset přečkat pod širým nebem v lese.

Šťastná náhoda naštěstí ještě před setměním přivedla do ženiny blízkosti pana Ivo Krejčíře, který zaslechl volání o pomoc. Muž okamžitě zorganizoval záchrannou akci, sehnal v blízké vsi auto a zařídil dopravu zraněné ženy na místo přístupné sanitce.

Přivolaní záchranáři jí následně ošetřili zraněnou končetinu a zafixovali ji speciální vakuovou dlahou. Přibližně dvě hodiny od úrazu tak mohla zraněná žena být transportována k definitivnímu ošetření na chirurgickou ambulanci Oblastní nemocnice Trutnov.

Podle slov zasahujících záchranářů by zraněné ženě nebýt pomoci pana Krejčíře hrozilo vážné podchlazení. Teplota na Trutnovsku se v noci pohybovala okolo pouhých deseti stupňů Celsia. Zdravotnická záchranná služba Královéhradeckého kraje by tímto ráda panu Ivo Krejčířovi poděkovala za spolupráci při organizování pomoci a ošetřování zraněné ženy.

Ilustrační foto: Wikipedia

Ivo Novák tiskový mluvčí ZZS KHK