logo

Nehoda pěti aut s tragickými následky u Plástovic

Jihočeský kraj - 27.8.2014

V 11:30 hodin obdrželo Operační a informační středisko HZS Jihočeského kraje na tísňovou linku 112 zprávu o dopravní nehodě více aut na silnici I. třídy č. 20 u obce Plástovice.
Nehoda byla ohlášena s nutností vyproštění zraněných osob a také s možným únikem většího množství provozních kapalin.

Na místo okamžitě vyjeli profesionální hasiči ze stanice České Budějovice. Jako posilová jednotka o čtvrt hodinu později byla vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Suché Vrbné. K události zamířila rovněž záchranná služba včetně letecké a také policie.

Provedený průzkum ukázal, že na místě nehody jsou tři havarované kamióny, osobní auto značky Renault Espace a dodávka značky Ford. Dva poškozené kamióny stály na silnici ve vzájemné vzdálenosti přibližně 300 metrů, dodávka byla v příkopu u jednoho z kamiónů. Třetí z nákladních vozů, převážející kovový odpad, ležel převrácený v příkopu. Vedle něj byl zničený vůz značky Renault, ve kterém zůstal zaklíněný řidič.

Jeho zranění však byla neslučitelná se životem, lékař ZZS u něj konstatoval smrt. K nehodě se kromě sanitek ZZS dostavil také vrtulník LZS, jeho zásahu však nebylo potřeba. Zdravotníci na místě ošetřili dalšího zraněného řidiče.

Zasahující hasiči za využití všech možných vyprošťovacích zařízení za necelou hodinu ze zcela zničeného Renaultu vyprostili tělo řidiče.

Foto a info: HZS JČK