logo

Tragická nehoda osobního automobilu u obce Kasejovice

Jihočeský kraj - 27.8.2014

Profesionální hasiči ze stanice Blatná byli krátce před posledem vysláni k dopravní nehodě, ke které došlo na silnici č. 20 u obce Kasejovice. Nehoda byla ohlášena s následným požárem. Společně s nimi vyjela k události také záchranná služba.

Po příjezdu na místo velitel blatenské jednotky nahlásil, že nehoda se stala již na území Plzeňského kraje. Po provedeném průzkumu, kdy velitel zasahující jednotky rozhodnul, že síly a prostředky jsou pro likvidaci následků nehody postačující, byla přes operační střediska HZS Jihočeského a Plzeňského kraje odvolána jednotka HZS kraje Plzeňského.

Jednalo se o nehodu osobního automobilu tovární značky Ford Fiesta, ve kterém cestovaly tři osoby. Dvě z nich utrpěly vážná zranění, třetí osoba následkům podlehla. Vyproštění nebylo potřeba, všechny tři osoby byly mimo havarované auto. Původně nahlášený požár se nepotvrdil. Zasahující hasiči provedli u vozu protipožární opatření a opatření proti úniku provozních kapalin a následně pomohli zdravotníkům ZZS s transportem zraněných do vrtulníku LZS a sanitky.

Foto a info: HZS JČK