logo

Dopravní nehody posledního prázdninového dne na jihu Moravy

Jihomoravský kraj - 1.9.2014

Dne 31.8.2014 vyjížděly týmy ZZSJMK hned ke dvěma těžkým dopravním nehodám, které byly velice podobné, šlo o čelní střed dvou osobních automobilů ve vyšší rychlosti. První nehoda se stala na Vyškovsku.

Zde bylo zraněno 6 osob, včetně 2 dětí. Jeden muž utrpěl závažná poranění a byl ve vozidle zaklíněn. Muž utpěl zejména poranění hlavy a po ošetření na místě byl týmem letecké záchranné služby transportován na urgentní příjem FN Brno. Další zraněné dospělé osoby (2 muži a žena) utrpěly zranění středně těžká a byly transportováni na brněnská pracoviště. Dvě děti utrpěly taktéž středně těžká poranění.

cf5ef

Druhá dopravní nehoda se stala v nočních hodinách u Hrušovan u Brna. Zde bylo zraněno 5 osob. V jednom případě šlo o zranění neslučitelná se životem a bylo možno pouze konstatovat smrt. Dvě ženy byly při vědomí, ale utrpěly závažná poranění.

Po ošetření a stabilizaci na místě nehody jsme je transportovali na UP FN Brno. Další zraněná žena byla zraněná lehce a poslední účastnice, mladá dívka měla spíše potíže z rozrušení.

Tiskové oddělení ZZS JMK