logo

Pražská záchranka asistovala na koncertu skupiny Kabát, ošetřeno bylo několik desítek osob

Hlavní město Praha - 14.9.2014

Zdravotnická záchranná služba hlavního města Prahy asistovala v sobotu, 13. 9. 2014 při velkolepém koncertu skupiny Kabát, který se konal na Vypichu.

Na místě bylo několik sanitních vozů včetně repatriačních a asistenčních speciálů. Ty byly rozmístěny po celé travnaté malobřevnovské pláni u Obory Hvězda. Na ulici Bělohorská byl rozložený modul Golem, v jeho útrobách byla další ošetřovna. Přítomen byl rovněž inspekor provozu ZZS.

S ošetřováním návštěvníků koncertu pražským záchranářům pomáhali také studenti zdravotnické školy. Pomoc záchranářů potřebovalo 30 osob, 19 z nich bylo převezeno do nemocnice. Jednalo se většinou o drobná poranění a to v souvislosti s konzumací alkoholu.

Ještě před koncertem museli záchranáři na pláni pod Ladronkou ve směru na Vypich resuscitovat muže, kterého postihl infarkt.

Beze jména

Kaňkou na celé asistenci byla krádež dvou světelných výstražných kuželů z modulu GOLEM, sloužících jako upozornění na překážku v jeho podobě pro motoristy či chodce viz foto z doby, než byly ukradeny a to i přes skutečnost, že místo hlídala Městaká policie.