logo

Muže v Ostravě srazil automobil, dalšího v Opavě vlak, nepřežil ani jeden

Moravskoslezský kraj - 25.9.2014

Posádky zdravotnické záchranné služby zasahovaly u dvou smrtelných nehod, které se odehrály během středečního večera a noci v Moravskoslezském kraji.

K první události byli záchranáři voláni na ulici Plzeňskou v Ostravě, a to v půl osmé večer. Nahlášen byl střet osobního vozidla s chodcem. První pomoc v okamžiku příjezdu poskytovali již přítomní policisté, kteří zahájili oživovací pokusy. Posádka ZZS pokračovala ve snaze o záchranu rozšířenou resuscitací.

Sedmačtyřicetiletému muži zajistili záchranáři dýchací cesty a připojili jej v přístrojem řízené ventilaci. Ani po několika desítkách minut srdeční masáže a podaných lécích se nepodařilo obnovit činnost srdce. Pacient na místě podlehl svým mnohočetným poraněním v oblasti hlavy, hrudníku a dolních končetin.

Krátce po půlnoci vyjížděli k zásahu opavské posádky, a to na železniční nádraží Opava-Východ. Nahlášena byla nehoda vlaku s člověkem. Ani rychlý příjezd záchranářů však již nemohl zachránit život dvacetiletého mladíka. Ten při střetu utrpěl mnohočetná poranění, která byla neslučitelná se životem, a podlehl jim bezprostředně po události. Zasahující lékař již mohl pouze konstatovat smrt postiženého.

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK