logo

Vážná nehoda osobáku s nákladním vozem na Novojičínsku

Moravskoslezský kraj - 29.9.2014

Posádky ZZS MSK zasahovaly dnes, v pondělí 29.9. ráno, u vážné dopravní nehody na Novojičínsku. Střet osobního a nákladního vozidla byl na tísňovou linku záchranné služby nahlášen nedlouho po sedmé hodině s tím, že na místě je zraněná a zaklíněná osoba. K nehodě v obci Petřvald ihned vzlétl vrtulník LZS z Ostravy a vyjela pozemní posádka z Nového Jičína.

Posádky ZZS zachraňovaly osmapadesátiletého muže, kterého bylo nutno z automobilu vyprostit. Zasahující lékaři u něj zjistili mnohočetná a život ohrožující poranění. Ještě zaklíněnému pacientovi zajistili záchranáři žilní vstup a zahájili podávání léků. Utrpěl zranění hrudníku, břicha, horní i dolní končetiny. Posádky ZZS jej následně uvedly do umělého spánku. Byl připojen k přístrojem řízenému dýchání a záchranáři ošetřili vnější poranění pomocí dlah a vakuové matrace.

Po stabilizaci základních životních funkcí a poskytnuté nezbytné péči na místě události byl muž převzat na palubu vrtulníku a následně šetrně transportován na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK