logo

Ukradl kolo, upadl s ním, zranil se a plival na záchranáře, takový byl výtečník na Prostějovsku

Olomoucký kraj - 8.10.2014

V sobotu krátce před půl desátou večer přijali plumlovští policisté oznámení o ležícím cyklistovi na silnici mezi Ptenským Dvorkem a Ptením. Ten byl nalezen projíždějící řidičkou, která vše oznámila na policii. Na místo vyslaní policisté zjistili, že 23 letý cyklista při jízdě zřejmě nezvládl řízení kola a upadl na silnici.

Na místo byla přivolána záchranná služba. Muž byl však na ošetřující záchranáře agresivní, plival po nich a snažil se poškodit vnitřní zařízení sanitního vozu. Policisté využili svého zákonného oprávnění, proti muži použili donucovací prostředky a nasadili mu pouta. Muž odmítl jak dechovou zkoušku, tak i následné vyšetření, spojené s odběrem krve v nemocnici.

Při šetření nehody policisté zjistili, že horské jízdní kolo za 3 000 korun, na kterém havaroval, krátce před tím odcizil v Ptenském Dvorku. To bylo vráceno majiteli. Muž je nyní podezřelý ze spáchání přestupku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, který nadále šetří policisté dopravního inspektorátu a přestupku proti majetku, který prověřují policisté z obvodního oddělení Plumlov, uvedla por. Mgr. Irena Urbánková z PČR.