logo

Evropský den záchrany života

Hlavní město PrahaJihočeský krajPlzeňský kraj - 14.10.2014

V roce 2012 za přispění České resuscitační rady byl podán návrh Evropskému parlamentu na Evropský den záchrany života. Tento návrh byl v červnu 2013 přijat, a proto si i tento rok 16. října budete moci v několika krajích České republiky vyzkoušet, jak správně poskytnout první pomoc při srdeční zástavě.

 

Hlavní město Praha

V metropoli se prezentační akce bude konat před centrem Černý Most. Kromě toho, že na místě bude mít ZZS HMP výukové modely, si budou moci lidé vyzkoušet simulovaný telefonát s operátorkou linky 155.

 

Plzeňský kraj

Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje si pro veřejnost připravila program na náměstí v Plzni. Od 09:00 do 14:00 bude akce „rezervována“ pro žáky základních škol. Od 14:00 do 17:00 si budou moci vyzkoušet masáž srdce, použití AED i ostatní lidé. Navíc na náměstí bude po celý den přítomen k prohlédnutí i sanitní vůz ZZS Pk.

 

Jihočeský kraj

V Jihočeském kraji akce proběhne v Písku. Jihočeští záchranáři od 13-ti do 17-ti hodin budou mít připraven program v největším parku v Písku
– v Palackého sadech. Na místě si lidé budou moci prohlédnout sanitní vůz, budou si moci pod odborným dohledem vyzkoušet laickou resuscitaci a taktéž budou moci diskutovat se záchranáři na téma první pomoci.