logo

Z nehody, při které v Plzni vyhasl život chodkyně, byl obviněn řidič sanitky ZZS, který je tak trestně stíhán a hrozí mu až 6 let vězení

Plzeňský kraj - 24.11.2014

Policisté Služby kriminální policie a vyšetřování Městského ředitelství policie Plzeň zahájili trestní stíhání 47letého muže, který dne 9. července tohoto roku zavinil tragickou dopravní nehodu. Toho dne v 15.13 hodin řídil v rámci svého povolání sanitní vůz, kdy z důvodu převozu pacienta ve vážném zdravotním stavu projížděl Plzní za použití zvláštního výstražného světla modré barvy a zvláštního zvukového výstražného znamení.

V okamžiku, kdy projížděl po ulici Karlovarská v blízkosti čerpací stanice, vstoupila do vozovky 53letá žena, která komunikaci chtěla přejít po přechodu pro chodce. Na vozovce však došlo ke střetu chodkyně se sanitním vozem, v důsledku kterého žena utrpěla těžká zranění, se kterými byla převezena do Fakultní nemocnice Plzeň na Lochotíně. Zde jim krátce po kolizi podlehla.

Plzeňští policisté se začali ihned dopravní nehodou zabývat. Ve věci mimo jiné vyslechli řadu svědků a vyžádali znalecké posudky. Na základě výsledků šetření pak dospěli k závěru, že na vině byl právě řidič vozu. Tomu nyní za usmrcení z nedbalosti hrozí až šestiletý trest odnětí svobody, uvedla por. Ing,. Hana Štefflová z PČR.

Informaci o nehodě vám náš server přinesl v tomto článku.