logo

Byl odvolán ředitel ZZS Plzeňského kraje, důvodem má být pochybení při nákupu nových sanitek a také špatná komunikace s podřízenými

Plzeňský kraj - 20.1.2015

V pondělí, 19. 1. 2015 vedení Plzeňského kraje odvolalo MUDr. Romana Svitáka, ředitelé své krajské záchranné služby. Mezi hlavní důvody patří chybná realizace a plnění veřejné zakázky při nákupu sanitních vozidel, kdy mělo dojít k pochybení při uzavření smlouvy a při samotném přebírání automobilů a také nekomunikace se svými náměstky.

Hejtman kraje Václav Šlajs pro media uvedl, že důvodů pro Svitákovo odvolání bylo víc a posledním z nich audit na poslední nakoupené sanitní vozy, které dle něj neodpovídají předpisům a můžou být pro uživatele nebezpečné. Odvolaný ředitel ZZS Sviták toto ale odmítá s tím, že se jedná o bezpečné sanitky a problém vidí pouze v tom, že se jejich dodání opozdilo o jeden rok, kdy byla v platnosti dle něho již jiná legislativa MZ ČR na sanitní vozy.

Hejtman dále uvedl, že na jeho úřad dorazila řada anonymů, stěžujících si na ředitele v rámci jeho komunikace s podřízenými, což Roman Sviták potvrzuje, ale dodává, že všechny problémy řešil.

Vedením záchranky byl pověřen MUDr. Pavel Hrdlička, který byl dosud náměstkem útvaru krizového řízení ZZS Plzeňského kraje. Na obsazení funkce ředitele ZZS PK bude vyhlášeno otevřené výběrové řízení.