logo

Na železničním přejezdu Kaplice – Nádraží vjel pod nákladní vlak automobil, řidička byla těžce zraněna, stejně tak i spolujezdec

Jihočeský kraj - 7.2.2015

Dnes dopoledne, krátce po půl desáté, přijal operační důstojník Integrovaného záchranného systému Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje, oznámení o dopravní nehodě na silnici I/3 na železničním přejezdu Kaplice – nádraží.

Na místo byly okamžitě vyslány jednotky IZS – Policie ČR, Hasičský záchranný sbor a Zdravotnická záchranná služba. Zde zjistili, že mladá řidička osobního vozidla tovární značky Nissan, při jízdě Velešín – Kaplice, pravděpodobně nerespektovala světelné dopravní značení o přijíždějícím vlaku a vjela na přejezd v době, kdy tudy jel nákladní vlak od Rybníku na Kaplici. Vlaková souprava z pravé strany vozidla do něj narazila a poté ještě cca 250 metrů tlačila vozidlo před sebou. Ve vozidle byl velmi těžce zraněn spolucestující a taktéž řidička osobního vozidla, oba středního věku. Hasiči museli osoby vyprostit pomocí techniky a zdravotníci se postarali o zajištění základních životní funkcí. Poté je transportovali do zdravotnického zařízení.

Provoz na železniční trati i silnici I/3 byl na několik hodin zastaven. Policisté odkláněli automobilní provoz přes Velešín – Výheň – Kaplice. Českokrumlovští dopravní policisté a kriminalisté případ vyšetřují pro podezření ze spáchání přečinu Ublížení na zdraví z nedbalosti.

Policisté opakovaně připomínají, že železniční přejezdy jsou vždy místem, kde se musí dbát zvýšené pozornosti!

por. Bc. Milan Bajcura, PČR