logo

Ve Znojmě vznikne nové stanoviště zdravotnické záchranné služby

Jihomoravský kraj - 7.2.2015

Rada kraje na své lednové schůzi schválila investiční záměr na stavbu nové budovy Zdravotnické záchranné služby (ZZS JMK) ve Znojmě a odsouhlasila zahájení zadávacího řízení veřejné zakázky na příslušné projekční práce. Informoval o tom hejtman Michal Hašek.

Stávající provoz výjezdové základny ZZS JMK ve Znojmě je v současnosti zajišťován ve stísněných prostorách tzv. „staré nemocnice“. Vzhledem k tomu že tento areál je určen k prodeji, bylo rozhodnuto o přestěhování výjezdové základy záchranářů do nově vybudovaných prostor. Pozemky pro tuto stavbu se nacházejí ve Znojmě s výjezdem na ulici Pražskou, která je hlavní městskou komunikací ve směru Praha – Vídeň s velmi dobrým dosahem celého města Znojma a v těsném sousedství objektů dalších složek Integrovaného záchranného systému (IZS JMK).

„Koncem loňského roku stát uvolnil pozemky a finance na to, aby ve Znojmě vzniklo nové výjezdové stanoviště Hasičského záchranného sboru, a to v areálu Policie ČR v ulici Pražská. Rozhodli jsme se tedy pro koncept společného integrovaného střediska – takže nové stanoviště ZZS JMK vznikne v bezprostřední blízkosti a v návaznosti na stanoviště hasičů a policie,“ konstatoval hejtman Michal Hašek.

Tento společný koncept integrovaných středisek základních složek IZS bude realizován i na dalších místech kraje. Jak uvedl hejtman Hašek, v případě nového stanoviště ZZS JMK ve Znojmě by měla být projektová dokumentace hotova ještě v průběhu letošního roku tak, aby se na jaře roku příštího začalo stavět.

Novostavbou výjezdové základy ve Znojmě se tedy zlepší dostupnost přednemocniční neodkladné péče na svěřeném území a zvýší se kvalita zásahů při mimořádných událostech díky úzké provázanosti mezi základními složkami IZS.