logo

Při čelním střetu kamionů u Mikulova zemřel jeden z řidičů, druhého transportoval do nemocnice vrtulník LZS

Jihomoravský kraj - 26.2.2015

Čelní střet dvou kamionů na silnici 40 mezi obcí Sedlec a Mikulovem nepřežil jeden z řidičů. Hasiči museli z obou vraků řidiče vyprostit. Na místě přistával vrtulník záchranné služby. Odstraňování následků nehody trvalo více jak 15 hodin.

Nehoda byla na tísňovou linku nahlášena v úterý krátce před půl třetí odpoledne. První hasiči přijeli na místo během tří minut od výjezdu. Postupně k nehodě dorazily čtyři hasičské jednotky. V obou zdemolovaných kabinách slovenského a českého kamionu zůstali zaklínění řidiči. Hasiči proto okamžitě zahájili jejich vyprošťování. Jeden z mužů však na místě zemřel. Druhého transportoval do nemocnice vrtulník záchranné služby.

Český kamion převážel 20 tisíc litrů nafty. Cisterna se nárazem nepoškodila a nafta z ní nevytékala. Víc práce měli hasiči s únikem pohonných hmot z obou kamionů. Ten museli zastavit a zasypat větším množstvím sorbentu.

Ještě než bylo možné odtáhnout kamion převážející naftu, asistovali hasiči u jejího přečerpávání do přistavené cisterny. Hasiči odjeli z místa zásahu v 5.50 hodin ráno druhého dne. Silnice zůstala i nadále uzavřená.

Na místě zasahovaly jednotky HZS z Mikulova, Břeclavi, brněnské stanice Lidická a dobrovolná jednotka z Drnholce.

Jaroslav Mikoška, tiskový mluvčí HZS JMK