logo

Další investice do krajského zdravotnictví schválila Rada Zlínského kraje, vyrostete i nové stanoviště ZZS v Buchlovicích

Zlínský kraj - 11.3.2015

Investice ve výši 50,7 milionů korun do krajských zdravotnických zařízení schválila Rada Zlínského kraje. Novou výjezdovou základnu Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje budou mít tak v Buchlovicích.

Zdravotnická záchranná služba v Uherském Hradišti byla v dojezdové vzdálenosti na hranici zákonem stanovené dojezdové doby dvaceti minut pro obce Hostějov, Ořechov, Osvětimany, Staré Hutě, Stupava, Újezdec u Osvětiman. „Nový objekt záchranné zdravotnické služby nejen že zrychlí pomoc obyvatelům v těchto obcích, ale zároveň dojde ke zkrácení časů dojezdu v dalších dvanácti obcích,“ řekl Stanislav Mišák, hejtman Zlínského kraje. Týká se to obcí Boršice u Buchlovic, Břestek, Břestek-Chabaně, Buchlovice, Medlovice, Polešovice, Salaš, Stříbrnice, Tučapy, Tupesy, Vážany a Zlechov.

Nová výjezdová základna bude stát vedle budovy Úřadu městyse Buchlovice. Bude se jednat o nepodsklepený jednopodlažní objekt s venkovními parkovacími místy. Stanoviště bude určeno pro dvě garážová stání s mycím boxem. Na garáže budou navazovat sklady léků, zdravotnických pomůcek, desinfekce, úklidový box, kotelna a servrovna. Na jižní straně objektu budou umístěny šatny pro personál a pracovny. Investice přijde Zlínský kraj na 12 milionů korun.