logo

Kazuistiky v přednemocniční neodkladné péči

Kraj Vysočina - 4.5.2015

Ve středu 29.4.2015 se ve Velkém Meziříčí uskutečnil třetí ročník konference Kazuistiky v PNP. Setkání zdravotníků organizovala Novoměstská oblast ZZS Kraje Vysočina a Nemocnice sv. Zdislavy Mostiště.

Jako již pokaždé převzalo město Velké Meziříčí nad akcí záštitu. Mezi hosty konference byli: starosta města Velké Meziříčí Ing. Radovan Necid, ředitelka ZZS Kraje Vysočina Ing. Ladislava Filová, náměstek LPP ZZS Kraje Vysočina MUDr. Petr Novotný, hlavní sestra ZZS Kraje Vysočina Mgr. Marta Machátová, velitel stanice HZS Velké Meziříčí npor. Bc. Jiří Doležel a vedoucí územního odboru PČR plk. Mgr. Bohumil Šlapák.

Po úvodním slově starosty města , který připomněl výbornou spolupráci mezi městem a složkami IZS, následovaly zdravice ostatních hostů. Kulturní část oživilo vystoupení mažoretek Sokola Padochov. Odborný program uvedla společnost Kapitol v zastoupení pana Václava Novotného, který informoval o aktivitách projektu Kryštůfek (hračka dětem ošetřených ZZS sponzorovaná zaměstnanci f.).

Ve zdravotnické části byly prezentovány kazuistiky z práce jak zaměstnanců NSZ, tak z práce záchranářů a personálu operačního střediska ZZS. Velký ohlas posluchačů, kterých bylo v sále více jak 100, získala informace o zásahu ZZS a PČR u útočnice ve Žďáru nad Sázavou.

V doprovodném programu bylo možné vyzkoušet zajištění DC a KPR na modelech, seznámit se s prací Biohazard týmu ZZS a informovat se o výrobcích společnosti Pro-Charitu s.r.o. Konference byla akreditována ČLK a POUZP.

Všem, kteří se podíleli na uspořádání akce děkuje organizační výbor: Mgr. Michaela Kubišová (ZZS Kraje Vysočina), MUDr. Milan Korsa (ZZS Kraje Vysočina), Drahoslava Smejkalová (NSZ Mostiště).

Foto a info: ZZS kV